Sixten Jernberg

 

Tävlingsledningen har beslutat ställa in årets tävling pga få anmälningar!

 

 

Sixten Memorial Race 2019

PM 

Sixten memorial race 2019

26:e Januari 2019 är det dags för Sixten Memorial Race

Första start klockan 11:00

Anmälan:

Din Kurs  &  idrottonline är öppen

Anmälnings avgifter 2019: 50km 600 kr och 400 kr för 25 km

Därefter efteranmälan på plats +200kr

 

Om du vill anmäla dig via idrottonline så går du in via din klubbs idrottonline sida.

 

Följ oss på Facebook eller här på hemsidan för löpande info!

Väl mött!

 

Nr 1321. Sixten Jernberg. Fotograf Okänd

 

Sixten Jernberg var en fantastisk människa i många avseenden.
För att hedra hans minne och som ett tack till Sixten som en gång satte Lima på världskartan, genomförs denna skidtävling i 50 km klassisk stil.
Sixten är en av Sveriges mest framgångsrika idrottsmän genom tiderna, med 9 OS samt 6 VM medaljer.
 

Loppet är seedningsgrundande inför Vasaloppet.

 

 “Att bli bättre än någon annan.              
     Det var det som var drivkraften...”

 

 

vasaloppet

Seedningsgrundande lopp inför Vasaloppet

Sixten Jernberg Memorial Race är ett seedningsgrundande lopp inför Vasaloppet. Om du är förstagångsdeltagare i Vasaloppet kan du åka ett seedningslopp för att komma framåt i startleden och få möjlighet att starta i det led man hör hemma, istället för de bakre leden. 

Sixten Jernberg vann i Vasaloppet 1955 och 1960.

"I fäders spår för framtids segrar." 


 

Sixten1Premiären 2015

I samarbete med Lima Idrottsförening och företag i Malung Sälen Kommun är vi mycket stolta över att kunna arrangera det här minnesloppet i Sixtens ära. Här på vår hemsida ser du vilka som hjälpt oss att få detta möjligt.

 

 anmaldighar

"Jag tränade 360 dagar om året, även på födelsedagen och på julafton. De andra fem..
ja, jag tränade lite då också!"

 


 

Nr 1365. Sixten Jernberg. Fotograf; OkÑndPressmeddelande

I maj 2015 öppnar Sixten Jernbergs Museum invid Limedsforsen i Lima på nytt.
Museidelen har byggts ut och är nu dubbelt så stor, vilket gör att en större del av Sixtens fantastiska prissamling kan visas upp. Tack vare nya montrar med säkerhetsglas kommer museet exempelvis nu att kunna visa upp Sixtens nio OS-medaljer.

 

Det var den 28 maj 2012 som Sixten Jernberg själv tog det symboliska första spadtaget till museet. En av sjukdom märkt Sixten var ändå ”för dagen i skaplig form” som han uttryckte det och klarade sitt uppdrag inför den församlade pressen med bravur. Men sex veckor senare gick mannen som för alltid satt lilla Lima på kartan bort.
 
Sixten Jernbergs Museum invigdes 2 mars 2013, exakt två år efter invigningen av statyn över Sixten Jernberg. Endast ett drygt år senare, i maj 2014, tog Lima Besparingsskogs styrelse det formella beslutet om utbyggnad. Anledningen var att kunna göra bättre plats för Sixtens digra prissamling och att köksdelen behöver större utrymmen. Restaurangverksamheten har nämligen kommit att vida överträffa allas förväntningar, med som mest 200–300 gäster per dag.

– Lovorden har varit många under den tid som faciliteterna varit öppna, inte minst från Limaborna, och vi i besparingsskogsstyrelsen ser verkligen fram emot att på nytt öppna portarna till Sixten Jernbergs Museum, säger Per Arne Oscarsson, ordförande i Lima Besparingsskog.
 
– Även om Sixten inte fick vara med om invigningen så fick han ändå se att sitt museum skulle bli verklighet och även ta det första spadtaget! Vad som även känns speciellt är naturligtvis när Sixten på en fråga från en journalist, om vilken medalj han värderade högst, sade att det var nog ändå statyn och museet, tillägger Per Arne Oscarsson.
 
Utbyggnaden/tillbyggnaden omfattar 80 kvm i bägge planen, alltså totalt 160 kvm och kommer enligt de antagna anbuden att stanna på cirka 5 miljoner kr. Utbyggnaden innebär också att föreningslivet i Lima nu får ett större kansli.
 
Huvudentreprenör för utbyggnaden har Nils Skoglund Bygg AB varit. Museidelen har skapats av arkitekt Jandieke Noback och museicurator Fia Bladh, som till sin hjälp haft Lars Ingels och Karin Holmström när det gäller texter och layout samt Malin Svennung Malmén som inredningsassistent.

– Att nu två år efter invigningen ha fått jobba vidare med att vidareutveckla Sixten Jernbergs Museum har varit väldigt roligt, säger Fia Bladh. Sixten var en sådan fantastisk person och idrottsman att det känns rätt att museet har fått växa. Nu berättar vi mycket mer om Sixten, vi kan visa fler filmer och vi har en lång vägg med 24 stycken hyllor bakom säkerhetsglas där vi kan visa upp många fler priser.

I Sixten Jernbergs Museum kommer även en nytillverkad replik av Lima IF:s försvunna brudkrona att visas upp, tillverkad i april 2015 av Claes Guld & Silver. Den vackra brudkronan var ett vandringspris som skidkungen Sixten Jernberg tog hem tillsammans med sina lagkamrater i Lima IF, knappt före Älvdalens IF, vid skid-SM 1960 i Hudiksvall.

Den 20 maj 2015 kl 15,00-18,00 anordnas ett ÖPPET HUS i Sixten Jernbergs Museum, då det nya museet visas för första gången.

 

dt       Limabesp                     

 

 Fiskarheden

TÄVLINGSDAG 2019

LÖRDAG 26:E JANUARI


Memorial Race HD 21 50 km 

Memorial Race HD 40 50 km

Memorial Race HD 50 50 km

Memorial Race HD 60 50 km

 Memorial Race HD Motion 50km 

Motion HD 25  km 

Anmälnings avgifter

50 km 600 Kr

25 km 400 Kr

Till anmälan

Besöksstatistik

Besökare idag: 0
Denna månad: 53
Totalt: 44411

HUVUDSPONSORER

dt

Limabesp

Fiskarheden

SAMARBETSPARTNER

Bilkompaniet
Dalaro
063a5f80-c97d-44d3-8d5c-b2fdbaa2eb074
Forsell
Gouda
Gudmundsson
Hansonmotor
Handelsbanken
Happyhomes
Karelius
Larssonhus
Limabilfrakt
Svetruck
Träfrakt
Wasaski